Aller au contenu principal

// CINÉCLUBS // sofia

cinema politica Sofia

Fondé Mars 2015

PRÉCÉDENTS

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ? (What Is Democracy?)
ЩЕ СЕ ВИДИМ В ЧЕЧНЯ (See You in Chechnya)
КУИЪРКОР: КАК ДА ЗАПОЧНЕМ ПЪНК РЕВОЛЮЦИЯ (Queercore: How to Punk a Revolution)
ОЩЕ ЕДНА НОВИНА (Another News Story)
СКРИТО НАСИЛИЕ (Private Violence)
ЗЛАТНА ЗОРА: ЕДНА ЛИЧНА ИСТОРИЯ (Golden Dawn: A Personal Affair)
СВЕЩЕНА ВОДА: СТЕНДИНГ РОК 1 (Sacred Water: Standing Rock Part 1) & ЧЕРВЕНА СИЛА: СТЕНДИНГ РОК 2 (Red Power: Standing Rock Part 2)
БРЕМЕННА В РУМЪНИЯ (Pregnant in Romania)
СЕМЕ: НЕРАЗКАЗАНАТА ИСТОРИЯ (SEED: The Untold Story)
СМЕСЕНИ ЧУВСТВА (Mixed Feelings)
  • page
  • 1
  • 2
  • 3

À PROPOS de Cinema Politica Sofia

За пета поредна година [Cinema Politica Network ще представи 5 филма в рамките на Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест от 19-ти до 26-ти март в София. Cinema Politica е мрежа за разпространение за независимо документално кино с актуална социална и политическа тематика и в момента има над 90 клона по светa базирани в университети, библиотеки и центрове за социална промяна и изкуство. Целта на събитията е да представят завладяващи филми от малко познати точки на света и да създадат пространство за разговор и дебат по темите разглеждани във филмите. В тези дискусии участват режисьори, експерти, активисти, както и широката публика. Прожекциите са безплатни и достъпни за всички. Заповядайте!

Cinema Politica Sofia is the home of all the collaborative screenings taking place during the Sofia International Film Festival (SIFF) in Bulgaria.

À VENIR

Jeudi
21 Mar
19:00
Майки, адвокати и експерти по домашното насилие споделят лични истории, факти и статистики и обсъждат проблемите на системата и начините по които да се оправи.
Vendredi
22 Mar
18:30
Филм, който проследява възхода на Ердоган и безстрашната работа на турски активисти да възстановят свободата на академичната преса и малцинствата.
Lundi
25 Mar
19:00
Dáša Raimanova & Zofia Brom / PL / 2018 / 71 '
Три жени от различни миноритарни групи в Полша критично изследват какво означава да си чернокожа, мюсюлманка или част от ЛГБТ+ обществото?
Mardi
26 Mar
19:00
Вдъхновяващ биографичен портрет на феминистката авторка и обзор на политико-културния контекст на новаторската и проза.