Aller au contenu principal

// CINÉCLUBS // clujnapoca

cinema politica Cluj-Napoca

Fondé Novembre 2007

PRÉCÉDENTS

Hijacked Future & BAS! Beyond the Red Light
Sexy Inc. & Toxic Trespass
Between Midnight & The Rooster's Crow & Bevel Up: Drugs, Users and Outreach Nursing
Addicted to Plastic & Avenue Zéro
Sharkwater & Food Security: It’s in Your Hands

À PROPOS de Cinema Politica Cluj-Napoca

CINEMA POLITICA este un proiect al asociatiei Cinema Politica din Montreal. Proiectul cuprinde o retea de spatii de proiectie de filme documentare in Canada, SUA si EUROPA.

CINEMA POLITICA este produs exclusiv de catre Asociatia culturala CETATEA ALBA. Obiectivele principale ale proiectului sunt: sa difuzeze si sa permita expunerea si promovarea filmului cu implicatii socio-politice, culturale, de mediu si economice. Filmele prezentate urmaresc sa provoace interesul, sa educe si sa inspire audienta pentru participarea la exercitiul liber, democratic. Se pune un accent aparte pe povestile filmice infatisand problemele minoritatilor, a persoanelor si grupurilor marginalizate si opresate. CINEMA POLITICA este un proiect care militeaza pentru ideea ca diversitatea si pluralitatea in cultura, media si arta, determina aparitia unui public educat si conduce catre intarirea practicilor democratice in societate. Accesibilitatea este totala, toate proiectiile fiind gratuite.

ENGLISH:
White Citadel Cultural Association is happy to host the Cinema Politica series in Romania. The project will be committed to offer Romanian spectators with unique place in which to vision, talk about and tie with political films. The organizers are determined to create a forum favorable to the freedom of speech and thought about social and political issues of our epoch. Each film evening also includes a discussion of the issues raised in the film. Cinema Politica is accessible to everyone, all screenings being free. Intrarea libera / Free Entrance

À VENIR

Stay tuned for upcoming screenings for clujnapoca!